Gebruiker avatar

Hoopers

8 weken
Alle niveaus
2 lessen
0 quizzen
0 leerlingen

Vereisten

  • vereisten

Functies

  • functies

Doelgroepen

  • doelgroep

Hoopers

Hoopers – is een een van de mooiste sporten die je met je hond kan uitoefenen en geschikt voor elke hond.

Hoopers is een hondensport die geschikt is voor (bijna) elke hond die het leuk vindt om met zijn of haar baasje bezig te zijn. De hond moet een parcours afleggen waarbij gewerkt wordt met hoops, tunnels, hekjes en tonnen. De hond moet door de hoops en de tunnels en om de tonnen en hekjes heen lopen in een logische vloeiende lijn.
Jij als baasje blijft hierbij in een vak staan of achter een lijn in het parcours. Je stuurt je hond vanaf deze positie, wat betekent dat je hond heel zelfstandig het parcours aflegt en tegelijkertijd goed contact houdt met jou om te weten waar hij heen moet gaan. Door middel van lichaamstaal en stemcommando’s kan de hond het parcours afleggen.

Voor een groot aantal honden is Hoopers is een geschikte sport. Dit komt omdat de fysieke belasting minimaal is en het wel voor een geestelijke inspanning zorgt. Voor jonge honden is hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op een agility carrière. Ook voor oudere honden die wat rustiger aan moeten doen, is hoopers een mooie sport. Daarnaast kunnen ook honden met een blessure meedoen aan deze sport (bv. HD, ED of rugproblemen – vraag hiervoor wel advies van je behandelend specialist).
Tot slot is hoopers geschikt voor alle baasjes! Omdat de hond op afstand wordt gestuurd en gehandled, hoeft de handler zelf een minimale fysieke inspanning te leveren.

Hoopers is dus een laagdrempelige hondensport en geschikt voor veel honden en hun baasjes. De fysieke belasting is laag, terwijl de hond er wel zijn energie in kwijt kan en tegelijkertijd mentaal is uitgedaagd. Daarnaast is het een leuke manier om samen met je hond te werken en… vooral veel plezier te hebben!

 

dus Hoopers – Sporten met je Hond in Zeeland.

Main Content