Gebruiker avatar

Puppycursus

10 weken
Alle niveaus
0 lessen
0 quizzen
0 leerlingen

Puppycursus

Puppycursus – van wolf tot huishond, de leukste cursus voor je Hond in Zeeland.

Opvoeding is het belangrijkste onderdeel in het leven van een hond. Op het moment dat een hond in uw leven komt dient u zich er van bewust te zijn dat u feitelijk een afstammeling van de wolf over de vloer heeft.

Al sinds mensenheugenis hebben mensen honden die ze vanuit hun wolf-zijn wisten te domesticeren, om ze daarna tot verschillende rassen uit te breiden. Zo hebben alle honden hun specifieke functie en karaktereigenschappen. Hoe klein of groot ze ook zijn, vaak zit er al sinds honderden jaren een selectie in op werkeigenschappen. Bij rashonden weet men dus ongeveer wat voor eigenschappen te verwachten zijn. Bij niet rashonden, oftewel kruisingen, is dit veel moeilijker te voorspellen. Soms komen onverwacht leuke eigenschappen naar voren, maar dit kunnen ook zeer ongewenste eigenschappen zijn.

Het inpassen van de gedragingen van de hond binnen de gebruiken van onze maatschappij, en meer specifiek het gezin, is de belangrijkste taak van het opvoeden. Dus de hond leren wat zijn positie is binnen zijn nieuwe roedel, wat hij niet moet doen en nog beter wat hij allemaal goed doet. De belangrijkste periode hierbij is de leeftijd tussen 6 en 16 weken. In deze periode kan de hond feitelijk alle basisbeginselen worden aangeleerd. De verfijning, met andere woorden het trainen, kan daarna met een goede basis eenvoudiger plaatsvinden. Een verbintenis tussen baas en hond is, voor het leven, geboren.

Aanvang

  • Woensdagavond van 18:30 – 20:30 Puppy in Wilhelminadorp
  • Woensdagavond van 18:30-20:30 Puppy voortgezet in Wilhelminadorp
  • Donderdagavond van 18:00 tot 19:00 Puppy in Zierikzee
  • Donderdagavond van 19:00-21:00 Puppy voortgezet in Zierikzee

 

Dus Puppycursus – van wolf tot huishond, de leukste cursus voor je Hond in Zeeland.

Main Content